Iluminatul exterior trebuie sa se faca atat in locurile private, dar mai ales in cele publice. Sigur ca pe langa costurile initiale, legate de amenajarea propriu-zisa a instalatiilor de iluminat exterior, vor exista atat costuri cu intretinerea acestora, dar mai ales costuri de energie. Tocmai de aceea, societatile producatoare de instalatii de iluminat exterior au incercat de-a lungul timpului sa creeze noi tipuri de instalatii de iluminat, mai eficiente.

Caracteristicile becurilor LED

In ultimii ani noile produse, si anume becurile LED au inceput sa fie din ce in ce mai apreciate si cumparate . Daca doriti sa cumparati becuri LED pentru iluminatul spatiilor exterioare, trebuie sa stiti cateva detalii tehnice. In primul rand, este important de stiut ca fiecare corp de iluminat LED are o durata de viata de aproximativ 50.000 de ore, astfel incat daca acesta este utilizat cate 10 ore pe zi, il veti putea folosi o perioada de 13,7 ani. Pe baza acestor date, rezulta ca un astfel de copr LED va costa aproximativ 15 lei/an. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca becurile LED consuma de pana la 5 ori mai putina energie decat becurile conventionale.

Totusi, exista si posibilitatea ca unele becuri LED sa aibe durata de viata de pana la un an, iar acest lucru poate avea diferite cauze. Dintre aceste cauze amintim materialele din care sunt confectionate condensatoarele (plastic sau ceramica), precum si temperatura mediului inconjurator, modul de instalare, gradu de protectie la umezeala, samd.

Ofertele magazinelor care comercializeaza becuri LED

Daca toate aceste argumente v-au convins ca cea mai buna solutie pentru problema iluminatului exterior o reprezinta achizitionarea de becuri LED, trebuie sa incepeti sa cautati magazine care comercializeaza astfel de produse. Din fericire, veti vedea ca numarul de magazine care comercializeaza leduri este destul de mare. Bineinteles ca majoritatea magazinelor care comercializeaza becuri LED isi au sediul in marile orase ale tarii, insa daca locuiti intr-un oras mai mic nu trebuie sa va faceti probleme, deoarece exista si posibilitatea de a cumpara astfel de produse dintr-un magazin de leduri virtual.

Indiferent de magazinul la care apelati pentru a cumpara becuri LED, trebuie sa va asigurati ca acesta comercializeaza produse originale si de cea mai buna calitate. Din fericire, in mediul online veti gasi parerile persoanelor care au mai apelat pana acum la un anume magazin leduri. In ceea ce priveste calitatea produselor comercializate, trebuie sa stiti ca de obicei magazinele virtuale au o sectiune de comentarii, care le permite persoanelor care au cumparat deja sa isi spuna parerea.

In ceea ce priveste preturile produselor, trebuie sa stiti ca este posibil ca acestea sa varieze. Daca doriti sa cumparati becuri LED la cele mai mici preturi, puteti compara ofertele magazinelor, insa nu trebuie sa uitati ca exista posibilitatea sa gasiti astfel de produse la promotie.

Magazinul de Leduri – o solutie convenabila la indemana oricui

Daca doriti sa evitati aglomeratia din magazine si de la casele de marcat, este indicat sa apelati la serviciile magazinelor online. Aici veti gasi toate detaliile legate de produsele pe care doriti sa le cumparati. Daca aveti insa nelamuriri cu privire la produsele comercializate sau cu privire la serviciile magazinului, ii puteti contacta pe reprezentantii acestuia prin e-mail sau prin telefon.

Este important ca inainte de a cumpara dintr-un magazin de leduri virtual, sa cititi cu atentie termenii si conditiile, mai ales in ceea ce priveste livrarea sau returul produselor. De obicei, magazinele virtuale va ofera posibilitatea de a apela si la servicii de transport. In majoritatea cazurilor, daca valoarea cosului dvs. de cumparaturi depaseste o anumita suma, nu va mai trebui sa achitati taxe de transport.

Avand in vedere ca realizarea unei instalatii de iluminat exterior presupune cunostinte temeinice, trebuie sa apelati la sfaturile profesionistilor. Acestia vor concepe un proiect si va vor putea indica chiar si care sunt cele mai recomandate magazine de leduri.