In toate articolele si descrierile produselor noastre intalniti, si noi va anuntam ca este un produs economic. Haideti sa vedem ce se intampla mai exact cu becurile LED dupa ce clientii nostri le-au achizitionat si instalat, explicand economia si eficienta asa cum ne-au descris-o ei insisi:

Alex, Ilfov 28 ani – Uz casnic – A cumparat 5 becuri de la Magazinul de Leduri, schimband becurile din casa in care locuieste. Ca multi altii, are o medie de utilizare a becurilor de 4,5 ore pe zi, si a schimbat 5 becuri de 75 – 100 W cu bec LED de 15W respectiv bec LED de 12W. Dupa un calcul simplu, observam ca :

Zilnic economiseste 70W x 5 becuri x 4.5 ore/zi = 1.575 kWh

Adica lunar : 1.575 kWh x 30 zile x 0.41 lei/kWh = 20 Lei

Alex a economisit in 12 luni de zile, 240 Lei suficienti bani astfel incat sa isi ia banii investiti in cele 5 becuri LED inapoi . De acum inainte, avand in vedere durata mare de viata a produselor LED, inca cel putin 3 ani*, va economisi :

240 Lei/An * 3 = 720 Lei

Victoria, 33 Ani, – Salon infrumusetare. Pentru salonul pe care il administreaza ca mica ei afacere, este nevoie de o lumina buna si clara, becurile incandescente oferind lumina clasica dar nu destul de clara pentru a isi presta serviciile. In plus activitatea de schimbare a becurilor a devenit agasanta. Astfel, a schimbat cele 120 becuri de 60W cu un bec led de 7W lumina alba calda.

Asa cum a calculat Alex mai sus, Victoria reuseste sa reduca factura de curent lunara cu circa 1000 Lei. Astfel isi recupereaza suma initial investita de 3500 lei, in putin peste 3 luni, urmand a avea reduceri cu cheltuiala pana la sfarsitul primului an de 9000 Lei. La care se adauga valoarea becurilor ce de obicei se ardeau si trebuiai inlocuite (~350 becuri pe an x 5 lei becul = 1150 lei)

 Catalin, 39 – Magazin de prezentare mobila lux . Pentru un nou magazin ce urmeaza a fi deschis pentru unul din clientii lui, este nevoie de iluminat profesional , in conformitate cu cerintele spatiului de vanzare. Avand in vedere ca investitia in corpurile de iluminat este una consistenta, indiferent de solutila de bec aleasa, in acest caz s-a ales un tip de iluminat cu proiector pe sina. Astfel, 70 de proiectoare pe sina de 10W si 7 proiectoare de 30W, au inlocuit echivalentul a 70 de proiectoare cu halogen de 40W, respectiv 7 proiectoare cu halogen de 75W. In acest fel, sistemul de iluminat este platit in 1 an si 4 luni, avand in vedere diferenta de consum intre varianta iluminat halogen sivarianta de iluminat LED.

Asadar, asa cum se vede din exemplele de mai sus, iluminatul LED este un iluminat ieftin, in comparatie cu sursele conventionale de iluminat. Eficienta lor, ne ajuta astfel sa economisim sume importante, prin scaderea consumului electric, pe perioade lungi.

In plus, cu cat pretul de achizitie este mai mic, cu atat mai repede se amortizeaza suma investita, asa ca aboneaza-te la Magazinului de Leduri, pentru a prinde promotiile si cupoanele de reducere.

_____

* rata de defectare a produselor LED pentru 10% din durata de viata de ~50.000h, este mai mica de 2%.