Ce profil de aluminiu sa aleg?

In principiu profilele se aleg dupa locul in care vor fi montate:

Ce inseamna numele produsului?

Prima parte reprezinta tipul de profil (de exemplu SURFACE – profil de suprafata).

Numarul de dupa denumirea tipului reprezinta latimea in milimetri a benzii led pe care o poate incorpora profilul (Ex. 10mm)

Urmatoarele grupari de litere exprima modelele de dispersor (B sau C) si apoi modelele de elemente de fixare (U sau X)

Cum imi aleg dispersorul pentru profilul ales?

Dispersoarele pentru profilele de aluminiu difera in functie de gradul de transparenta si modul de asamblare. Dispersoarele transparente absorb o cantitate mai redusa de lumina, fiind urmate de cele sablate si de cele opace. Ele pot fi de tip insertie (tip slide), tip clipsare (tip click) sau tip lentila

Dispersoarele pot fi (contine link catre dispersoare):

Dispersorul de tip insertie este o fasie de plastic disponibila in 3 grade diferite de transparenta. Acesta trebuie inserat de la inceputul profilului si impins pana la capatul acestuia conform schemei de mai jos:

Slick (montare) / slide (demontare)

Profilele care au caracteristica slick:

Dispersorul de tip clipsare permite o asamblare mai convenabila, nefiind necesar accesul la capetele profilului. Dispersorul pur si simplu se clipseaza pe profil, asadar permite instalarea chiar dupa montarea profilului in perete sau mobila.

 

Asadar dupa ce ati ales tipul de profil de aluminiu dorit, va puteti ghida dupa litera din denumirea profilului pentru a alege tipul de dispersor potrivit. De exemplu profilul SURFACE10 BC/ UX – poate incorpora urmatorul tip de dispersor:

 • tip B (slide)
 • tip C (click)
 • tip C (lentila)

In functie de efectul de lumina dorit se va alege dispersorul dintre variantele:

 • Dispersor transparent
 • Dispersor sablat
 • Dispersor alb opac

Cu cat banda va avea mai multe puncte luminoase / LED-uri pe metru, cu atat efectul de lumina continua si uniforma va fi mai accentuat. Dispersorul alb uniformizeaza ce mai bine punctele de lumina emise de LED-uri, dar va reduce cel mai mult – cu pana la 25% – fluxul luminos.

Ce accesorii mai sunt necesare?

Raman de ales doar

Magazin-Leduri.ro poate oferta la solicitare expres sistemul intreg compus din profiluri si accesoriile aferente, Banda LED cu sursele de alimentare si control aferente. Pentru detalii va rugam sa ne transmiteti un email care sa contina cat mai multe detalii cum ar fi:

 • Lungimea de circuit dorita a se realiza din banda LED, numarul segmentelor, forma dimensiune
 • Tipul de Banda LED dorita, ca si intensitate luminoasa, culoare lumina, efecte lumina
 • Modul de integrare in proiectul vizat, conditii de protectie necesare (profiluri de aluminiu, Grad de protectie la umiditate)
 • Modul de control al luminii, dimarea luminii, control al culorii, numar circuite
 • Alte detalii sau informatii relevante.