Lumina UV-C este un grup de unde de mare energie din spectrul electromagnetic. Exista trei tipuri de radiatii UV: UV-A, -B si -C. Radiatia UV-A are efecte de tip inflamator, in timp ce UV -B ajunge la nivelul la pamantului si are efect bronzant. Lumina UV-C are cea mai mare energie si afecteaza materialul biologic, fara a produce reactii chimice.

Cercetatorii cred ca o expunere continua la lumina ultravioleta, denumita si UV-C, ar ucide 90% din virusurile aeriene in aproximativ opt minute, 95% in 11 minute, 99% in aproximativ 16 minute si 99,9% in 25 de minute.

Pentru a investiga eficienta luminii UVC in uciderea virusurilor, cercetatorii au folosit un dispozitiv de ceata pentru aerosolizarea a doua virusuri obisnuite. Au constatat ca 99,9% dintre virusi au fost eliminati chiar si dupa o expunere in aer in fata unei lampi UV-C pentru un timp foarte scurt.

„Deoarece este sigur sa se utilizeze in spatii ocupate, cum ar fi spitale, autobuze, avioane, trenuri, gari, scoli, restaurante, birouri, teatre, sali de sport si oriunde se aduna oamenii in interior, lumina UV-C ar putea fi utilizata in combinatie cu alte masuri , cum ar fi purtarea mastilor de fata si spalarea mainilor, pentru a limita transmiterea SARS-CoV-2 si a altor virusi. ”

Cum poti utiliza corect lumina UV in procesul de curatenie?

Utilizarea solutiilor obisnuite de dezinfectie elimina doar o parte dintre agentii patogeni de pe obiectele “contaminate”, nu va reusi sa ii indeparteze pe toti, de aceasta este recomandata utilizarea dispozitivelor bactericide cu lumina ultravioleta UV-C.
Iata cum puteti utiliza corect dezinfectarea cu lumina ultravioleta UV-C:

  • Eliberati zona de pe care doriti sa o dezinfectati (in unele cazuri, acest lucru poate include si curatarea suprafetei cu produse de curatenie)
  • Creati zone sa fie usor accesibile inainte de inceperea dezinfectiei cu lumina UV-C
  • Utilizati ochelari de protectie UV-C
  • Stingeti toate luminile incapere, trebuie sa fie cat mai intunecat posibil pentru ca lumina UV-C sa actioneze impotriva bacteriilor
  • Concentrati-va mai mult asupra suprafetelor suspecte “contaminate

Sistemul medical  a fost primul care a adoptat dezinfectarea cu lumina ultraviolet UV-C in cabinetele medicale. Aceasta procedura poate fi solutia si in alte domenii sau arii de activitati cum ar fi HoReCa, Wellness & Beauty, comert, transport, dar poate fi aplicata si in dezinfectarea locuintelor noastre si a spatiilor inchise in care ne petrecem timpul.

 

Magazinul de Leduri iti ofera o gama variata de astfel de lampi pentru sterilizare germicida cu lumina ultraviolet UV-C, portabile, controlate cu ajutorul unei telecomenzi, pentru suprafete mici sau camere.

Eficienta de sterilizare de pana la 99,9%, acum disponibila la tine acasa!

O mentiune foarte importanta este ca lampa NU trebuie sa fie privita direct in timpul folosirii acesteia, intrucat pot aparea leziuni la nivelul ochilor, iar persoanele nu trebuiesc sa se expuna la acest tip de lumina.

Astfel au fost dezvoltate si lampi portabile pentru sterilizare cu lumina UVC ce capacitati mai mici fata de lampile fixe ce pot asigura dezinfectarea unor spatii inchise de la 30 – 200 metri patrati. Una din lampi este destinata alimentarii de la diversi acumulatori portabili sau chiar la telefoane smart cu mufa de alimentare Micro USB sau Iphone

De asemenea magazin-leduri.ro va pune la dispozitie o gama de produse in acest sens, inclusiv doua tipuri de cutii cu lumina UV LED,  ce au ca scop sterilizarea obiectelor de mici dimensiuni cum ar fi telefon, portofel, chei masina, tablete, sau altele.